Jejakku,ku jejakmu

Wednesday, December 26, 2012

Morning sickness.

Post kalini pasal preggy pulak.Untuk setakat nie iols rasa bersyukur sangat koz xde alahan yang teruk di awal preggy nie.Juz iols malas nak bangun pagi and mandi itu adalah standard.time mandi harus muntah2 pahit gitew,pastu okey.Petang pown sama.Memang pandai pilih masa sangat.

Untuk bab makan,iols memang jenis makan semua.Selera adalah sangat tinggi.So jangan tanya kenapa pipi iols bambam.Asal sejam kemudian confirm cari makanan balik.Tapi selamatlah boley makan,kalau tak mahu haru mr.darl.

Tapi time preggy nie,memang dapat keistimewaan yang lebih lah dari my family.Lagi2 my ayah.Seronok dia.Maybe my ayah tahu ils nie memang lasak tak ingat so take care dia lebey sikit dari anak2 dan menantu yang lain.

Separuh perempuan preggy akan pening kepala semua and tak boley masak tapi "my tiny" sangat behave okay.Iols boley masak dengan jayanya cuma iols tak boley bau-bau bunga nie.Terasa kembang tekak okay.

Bab pening kepala nie,iols xde la tapi mr.darl yang selalu kepala pening.Pastu selera makan dia xyah nak cakap.Macam bela hantu raya pown ada.Kalau pantanglarang bagi dekat dia,sebiji macam orang2 tua okay.So layankan sajork.Belum setiap saat tanya dah mkn ubat ke belum makanya iols adalah berbulu je tengok dia kans.Sumpah pitams!


So iols mengharapkan doa2 dari uols supaya anak di dalam kandungan iols dilindungi dari anasir jahat serta dijauhkan dari sifat buruk sangka serta iri hati.Amin.


*kepada ibu2 yang mengandung marilah kita membaca doa ini supaya anak di dalam kandungan dilindungi olehNYA.amin.

Thursday, December 20, 2012

twenty duabelas twenty duabelas tersemat di hati

Kalau uols follow iols punye mukabuku confirm la uols dapat agak berita apa yang iols nak sampaikan.
Semalam iols buat UPT dekat rumah weols,tapi samar2 la tangan dok gatal jugak nak check.
Mana taknye nervous uols.

Iols memang menunggu and tak sabar2 nak dapat berita gembira,tu yang dok gatal check memalam buta.
Terus menangis okay,syukur sangat atleast iols ada kenangan dengan angka yang manyak syok nie.

Makanya iols p la check ke klinik untuk confirmation.
And doctor say "yes,u are mommy to be".
Syukur sangat dapat berita gembiara pada hari jumaat yang barakah nie.

Tapi iols sangat seronok lalui detik2 cenggini walaupun iols dah start morning sickness iols still gagah untuk buat itu ini.
Iols bersyukur koz dapat merasa moment tersebut.
Pada yang belum ada isi lagi,jangan lupa berusaha.
I.allah,allah bagi kita rezeki tersebut cuma lambat je.


Papepown doakan kesihatan iols dan baby sentiasa berada dalam keadaan baik.
Iols akan jaga anugerah ini dengan sebaik mungkin.
Doa kalian amat iols hargai.

Fyi,baby in my tummy dah 4weeks.Syukur sangat.
Tak tahu iols nak cakap camne hanya allah je tahu perasaan iols camne.
Kepada mr.darl silalah layan karenah iols dengan penuh kesabaran ye uols.

Tuesday, December 18, 2012

Tahniah la uols.

  Actually,iols nak mohon maaf dulu koz xdapat nak hadirkan diri time tunang uols nie.Maklumlah banyak sangat dugaan yang iols kena hadapi for this month.Papepown iols nak ucap tahniah dekat uols berdua koz selamat menempuh dugaan bertunang ye cik nisa and cik yus.(geli tekak iols panggil uols cik nie)Ramai yang tak tahu yang uols bercinta dalam diam.Tapi iols kan mak jenab haruslah dapat bau kentut uols berdua.Keji tak???Dengar cite ikat pown tak lama kans.Jangan lupa ajak iols ye.Tak sabar nak makan nasi minyak uols berdua.

  Pada nisa,cikgu jangan nakal ye.Jangan tiba2 nak ngajuk lebey dengan abg yus kita.Dia dah tak pandai pujuk tapi tak tahulah kalau dengan uols dia over gewdik pulak.One more thing,minta hantaran tinggi biar abg yus kita bekerja keras untuk membina masjid.Dera awal tak pe jgn time pas kawen hahahahha.Just joke,papepown cik nisa kena bertolak ansur dengan abg yus koz dia kuat sentap.Ampun ye.hahahahha

  Untuk kau yus,jangan nak jeling sangat dekat perempuan2 bank yang kau kenal la.Iols geli okay,over gewdik diaowg tu.Tapi kalau cik nisa yang sopan santun sengal ubi iols suka.Iols boley buli dia naty.One more thing jangan lupa mai kajang singgah rumah iols yang tak seberapa nak besar tu ye.Last but not least,sila bekerja keras untuk bela anak dara orang ye uols.

  Papepown iols sayang kowank berdua nie.Iols anggap abang and kakak dah.Mana taknye iols tahulah perangai giler yus nie.Kalau stress dengan kerja dulu or ada internal problem yus oarang pertama yang boleh buat bincang.(jangan nak kembang sangat)Tapi nisa nie iols suka buat lawak bodoh sikit ngan dia koz kalau cite manjang signal lambat sampai.Tapi dia bagus bab nasihat menasihati.Hope next year iols dipanjangkan umur untuk dapat kenduri uols ye.Doakan time tu iols bawa perut and bertambah comel.keji x.

Monday, December 17, 2012

Itu petanda.

  Iols post kalini macam gud gud je kans.Tapi iols suke.Fedulik la uols nak fikir apa koz nie my blog so fedulik apa kalau iols nak gewdik dalam blog sendiri.Kalau tak suka uols boley bla dengan sendirinya.Tapi kalo still nak stalker it's k iols xluak apapown.

  Lately,iols sangat tak sihat okay.Iols dah agak uols mesti nak cakap iols preggy kans.Okay iols dengan bangga menjawab amin.Tapi seriusly,iols memang tak sihat tapi gagahkan diri yang sememangnya macam badang kans :)

 Tapi walaupun iols tak sihat iols enjoyed that moment.
Mudah-mudahan semua dipermudahkan.Hanya tunggu masa je untuk tibanya masa pengumuman.Eceh,sila cabut undi ye uols kalau nak tahu jawapan.
  
Sebenarnya ini entry carca marba tapi tangan sibuk nak menaip jugak.So uols dapat la baca entry rojak yang tak de input yang boleh memberangsangkan otak.Papepown iols memang suka minggu nie.Hug n kiss for this week.love.




Saturday, December 15, 2012

Mesti kau berfikir kans

  Firstly,aku dah agak kau baca blog aku nie.Kau ingat aku xtaw ke.Ko memang silap besar la.Ko balik Sabah kan?sadis la ko nie.Badan je besar tapi telur kecik memang dasar penakut.Kau nak lari mana ye lalink ku Sharif.
(terus aku rasa nak muntah panggil ko lalink)

   Aku rasa aku dah baca lebih 44x massage ko nie.Aku nak gelak berguling2 pown ada.Pastu ramai pulak ko hantar massage dekat orang2 yang kau aniaya kan.Cakap malukan keluarga ko semua.Hello,reti pulak ko malu ye.Aku rasa ko xpaham maksud malu sebab tu ko main taram je letak perkataan malu dalam massage tu.Tak guna ko belajar sampai peringkat IJAZAH tapi otak kau mengalahkan budak UPSR.Aku rasa BIJAK lagi budak UPSR selesaikan masalah kau nie.

  Before this kau buat dengan orang2 yang masih boley berdiam diri untuk tidak memalukan ko.Tapi kau buat dekat aku so memang silap besar la.Kau pown belajar MASS COMMUNICATION AND MEDIA sama dengan aku ke aku kena ingatkan ko balik apa yang perlu buat if anything happened.So aku dah decide if kau takde jugak dalam masa  3 HARI nie memang kau akan terpampang lah muka kau dekat station television.So pilihan ada dekat kau,so kau pilih je la nak yang mana satu.

 Kau fikir abang angkat kesayangan kau tu boley selmatkan kau.Kau silap SHARIF AMANG BIN SHARIF MIASIN.Kau dengan aku boley je berbincang benda nie elok2 dari awal tapi kau yang mulakan permainan gila nie so kau mendapat la.so camne apa kau rasakan sekarang???GOYANG???Kau kena ingat gambar kau banyak dekat aku,gambar family kau.Aku ingatkan dekat kau, gambar 1 FAMILY taw.Aku ulang 1FAMILY.Dan kau buat taik bukan dari keluarga yang calang2 orang.So kau fikir-fikir kan lah.

 And one more thing,untuk penari2 kau semua akak didi amik pastu kau ugut dia kata FAMILY kau benci dengan akak didi kan.Sekarang nie aku yang akan heret kau ke muka pengadilan demi BUDAK PENARI,ASSISTANT KAU,MAKE UP ko dan jugak orang2 yang kau tipu time majlis yang akan berlangsung pada minggu nie dan minggu depan.GILA TAK AKU????I don't care ko nak cakap aku gila ke tak koz kau tu yang gila sebab larikan duit orang!!Sebab tu perut KAU KEMAIN BUNCIT LAGI.KAU KUTUK ORANG LAIN KEMAIN DIRI KAU SERUPA BADAK SUMBU KAU TAK TAHU PULAK.Naty bila aku jumpe kau,aku belikan cermin biar kau sedar diri sikit.
  

 *selagi kau tak tampil gambar kau memang famous amos la dalam blog aku nie.Tunggu nak masuk dalah surat khabar je bagi kau publisiti murahan sikit.Biar kau meletup2 dari SYAFIQ AYMAN...Itu yang kau nak kans.





Pesanan berangkai.




      Iols dapat no massage ni pukul 12.17pm okay.Kira baru je kejadian nie.Pengantin perempuan pun dapat massage yang sama dari "si penipu".So iols nak cakap dekat sini koz iols tahu "kau" still baca blog aku nie untuk tahu apa yang terjadi kans.So niat iols bukan nak memalukan tapi niat iols supaya orang lain tak tertipu dengan kau sekali lagi.Kau tulis dalam massage berkenaan KARMA kan.Meh aku describe apa itu KARMA ye ngoks!Sekarang nie kau buat orang okay,banyak mangsa yang kau cuba menipu.Bukan kali nie yang kau menipu,bila aku buat repot semua terbukti nama kau dah 4x menipu bagi orang lain cek tendang.Sekarang tak de siapa yang buat jahat dengan kau tapi kau yang menjatuhkan MARUAH orang lain  okay.

   Betul kitaowng nak bincang dengan kau.Ko tak kira ke yang aku pergi KLANG sampai tengah malam tu apa.Tu bukan bincang ke BAHLUL!!Ko nampak aku siap larikan diri,asal ko tak bincang time tu,siap pesan dengan adik kau kalau nampak aku lari.Hello siapa yang tak nak bincang sekarang nie.Cuba kau cakap.Kalu betul ko berani anak lelaki ko kol aku pada awal selesaikan masalah nie semua.Tapi aku dapat kol dari pengantin perempuan pagi dalam pukul 6.15am.Bila iols dapat massage nie dari ko,aku terus kol tapi xdapat koz ko off phone.
ITU PERBINCANGAN KER????????

 Pasal duit 15k kau kata ko xlarikan habis mana kau sekarang nie.Mana,kau cakap dengan aku.Kau mampu menyorok berapa bulan sangat ko cakap dengan aku.Sebulan,Dua bulan????Xkisahlah ko nak menyorok berapa bulan tapi doa2 orang teraniaya selalu dimakbulkan.Sekarang kau punya penipuan semua dah terbongkar.Aku malu nak cakap kau kawan aku koz selama nie aku percayakan kau,aku tolong kau dalam serba segi tapi kau tikam aku balik.Aku kesian kau koz ko duduk sini takde keluarga disebabkan aku kesian kau ambil kesempatan dari situ.

 Pastu kau nak cerita MALU.Kau tak tahu betapa malunya kawan aku time kenduri dia dengan tetamu yang hadir.Kau berdosa koz musnahkan harapan orang.Kau yang sendiri buka aib kau sendiri sekarang nie.Tak guna kau belAjar tinggi tapi bodoh kau mengalahakan budak tadika.Seriusly,aku marah dengan kau.Apa kau ingat dengan massage kau ucapkan maaf.Senang betul maaf kau tu kan.

  Sekarang kau pown tahu aku ada gambar family kau semua and no telephone and also alamat rumah kau di sabah.Semua aku minta dekat Hal Ehwal Pelajar.Sekarang aku bagi masa kau DALAM 3HARI,aku ulang balik 3HARI untuk kau tampil dan berjumpa semua orang yang kau aniaya untuk meminta maaf.Kalu tidak next post memang aku letak gambar family kau baru kau tahu apa itu perasaan MALU.Kalu kau tak nak malu ko boley kol dan datang rumah aku untuk pulangkan duit yang kau ambil.One more thing,aku tak nak kau bagi by cheque.Aku nak ko bagi CASH.Aku ulang ye CASH.Kau pown ada no phone aku semua so ko boley kol aku anytime.Aku ulang ANYTIME!!Kalau ko deal dengan perjanjian aku kau boley datang rumah aku.Memang aku kompangkan kedatangan kau nie.

 If kau datang berjumpa aku,semua benda hal kau.Aku akan remove semuanya.Last but not least,if kau tak datang jugak memang aku akan sebarkan gambar2 di merata tempat and dada akhbar kalau kau nak main gila aku pown boley main gila dengan kau.Ada budak kelas aku akn buat gambar kau di merata  MALAYSIA nie.Hebat kan publisiti yang ko dapat.If ko tak datang la.Weols memang decide nak masukkan gambar ko dalam akhbar tapi weols masih menunggu koz ko ada massage pengantin nak bagi duit dia dalam masa 1week tapi tak muncul2 lagi.
I NEED ALL IN CASH,I WARN U DARLINK!

Wednesday, December 12, 2012

Kepercayaan dicalar.

  Ya allah,berat sungguh dugaan kau turunkan untuk kalini.Tak tahu iols nak mulakan cerita dari mana yang pasti ianya melibatkan maruah,kepercayaan serta hubungan antara satu sama lain.Iols menyesal rekemenkan kawan opis iols dengan kawan seuniversiti dulu untuk majlis kawen.Dan sekarang 
"si penipu"melarikan duit sebnayak 15k dan hilang entah kemana.Dia melarikan diri semasa majlis tersebut dijalankan.Mana nak letak maruah pengantin.Uols boley bayangkan majlis yang hanya ada kerusi dan meja sahaja sedangkan dalam pakej tersebut include semuanya.Sedih serta menyesal iols dengan kejadian tersebut.MARUAH iols diletakkan paling bawah memang rasa tercalar dengan dugaan tersebut.Sekarang pengantin perempuan dah buat repot polis.Sekarang weols masih mencari "si penipu".Iols perlukan kerjasama dari blogger semua untuk menyiarkan gambar  "si penipu" nie.Untuk pengetahuan uols,iols pergi ke KLANG untuk mencari dia tapi kerja kami sia2.Dia cam dengan kereta iols dan melarikan diri dengan menaiki motor jenis NOUVO BKQ 1511.Iols mengharapkan uols untuk menolong iols supaya boleh sebarkan gambar nie.Iols xnak orang lain menjadi mangsa seterusnya.Doakan iols dapat mencari "si penipu" nie dengan segera.Nie iols bagi maklumat serba sedikit.Hope uols boley tolong iols.Alamat terakhir di Klang.Fyi,dia merupakan orang sabah hope kalau uols nampak beliau bawak ke balai polis yang berhampiran serta uols boley kol iols Sue 012-2044552 dengan kadar segera.Terima Kasih.


                                                      Nama:Sharif Amang Sharif Miasin.

                                                      No ic:880111495877
                                    
                                                     Alamat terakhir:Lot 3331,Batu 6 3/4
                                                     Kariah Nelayan kampung Sementa
                                                     kapar.

                                                    Alamat sabah:Bandar Nam Tung,Jalan Leila,
                                                    Block f,lot 2,tingkat 3,
                                                    90000 sandakan sabah.

                                                   

Saturday, December 8, 2012

Itu bezanya kau dan aku.

Dah lama iols menyepi dalam dunia penulisan untuk seminggu dua kerana iols ingin berfikir dengan setenang dan sesopan yang mungkin untuk menulis agar semua orang tidak terluka dengan luahan hati iols.Ye,iols hanya orang muda perpengalaman setahun jagung tapi iols masih mempunyai akal dan fikiran untuk berfikir samaada sesuatu benda itu baik atau tidak.

Dari dulu lagi iols mendengar kata2 yang kurang enak pasal diri iols tapi iols diamkan diri supaya iols tidak bodoh seperti KAMU.Ye,KAMU!!Bukan iols tak dengar pelbagai jenis versi drama yang KAMU mainkan tapi iols berdiam supaya iols taknak kelihatan BODOH menunding jari tanpa ada sebuah kepastian.

Cerita ini bukan sekali dua tapi banyak kali sehingga iols rasa DRAMA nie penuh kalau bertanding dengan drama di kaca televisyen confirm drama2 tersebut kalah.KAMO kan pelakon terhebat.Kalau ada award dalam drama yang KAMO buat confirm semua KAMO je yang bolot.Weols nie hanya pelakon tambahan sajork untuk dijadikan penyedap cerita supaya KAMO senang untuk bermuka2 dengan semua orang.

Iols cerita benda nie bukan nak aibkan KAMO tapi iols berkecil hati dengan sikap KAMO.Dah berkali kata maaf yang KAMO keluarkan dari mulut tapi masih sama situasinya berlaku.Seriously,iols takkan maafkan KAMO dan jangan tanya kenapa iols tak maafkan KAMO.KAMO sendiri boleh tahu kenapa ini terjadikan.

Iols bukan menantu yang terhebat tapi iols ingin menjadi golongan terhebat kerana iols juga menganggap our MIL as my mother.Dan KAMO tak berhak cakap yang iols nie adalah menindas KAMO.Pehlis la kolot sungguh fikiran KAMO nie.Bukan dulu KAMO tak pernah kol and menghasut serta mencerita keburukan FAMILY tersebut tapi iols berfikir mana silapnya dan kenapa KAMO jadi cenggitu.

Sepatutnya KAMO belajar dengan pengalaman yang hampir2 membuat KAMO tersungkur tapi malangnya KAMO tidak ada otak yang boleh menilai kebaikan orang.Disebabkan itu,my husby tak mengizinkan iols rapat dengan KAMO.Iols masih ingat lagi setiap butir bicara buruk yang KAMO persembahkan dekat orang kononnya KAMO tak nak mengusutkan keadaan tapi kamo yang membuat keadaan menjadi keruh.Selamat Iols terselamat dengan permainan yang KAMO mainkan kerana mr.husby lebih tahu siapa KAMO.

Dan harini iols menegaskan,iols tak maafkan KAMO walaupun sebesar zarah sekalipun kerana KAMO banyak mengaibkan Iols.One more thing,tak payahlah KAMO update status good2 dekat iols koz weols dah tahu permainan KAMO.Cuma weols nak tahu and tunggu bila tibanya KAMO tersungkur.Tak guna KAMO sembahyang dan meminta maaf dari Allah selagi manusia2 yang KAMO aibkan dan memecah belahkan tidak maafkan.

Peringatan untuk KAMO,perasaan hormat iols dekat KAMO telah iols buang ke tengah laut dan perkataan maaf dari mulut KAMO iols anggap sepertin angin lalu sahaja.Iols betul kesal dengan sikap KAMO.Iols diam selama nie untuk KAMO sedar akan kesilapan lalu suapaya tidak mengulanginya tetapi tekaan Iols silap KAMO still mengulanginya.From that,iols perlu mendengar nasihat dari my husby jangan menilai orang dari penulisannya kerana hatinya belum cukup bersih seperti tulisan yang di update pada setiap saat di mukabuku.

 notakaki: "Berfikir sebelum berbuat adalah satu kebijaksanaan, berfikir selepas berbuat adalah satu kebodohan, berbuat tanpa berfikir adalah seribu kebodohan."

Wednesday, December 5, 2012

Alahai lelaki.

Untuk arini ramai pulak yang update pasal lelaki okay.Macam-macam ada yang cerita pasal lelaki contoh lelaki kikis duitlah.Laki kena kebaslah.Laki curanglah.Laki (suami) belagak raja la,yang paling iols tersemat dekat otak nie 
"bila lelaki dah senang mulalah buat perangai"

Bukan iols nak buat diskriminasi petang2 cenggini
(ampun ye uols yg lelaki)tapi iols tengok arini topik yang paling hangat dekat mukabuku.Ker iols je over nak sentap lebey peptang nie kans.Tapi iols nak cerita kat belog iols arinixde kena mengena antara hidup ataupun mati takpun orang2 terdekat dengan iols ye.

Situasi 1.

Kalau uols perasan lelaki time bercinta dia akan ingat semua benda okay.Paling best cuba uols time bercinta tanya ingat tak no telephone and i/c gf.Confirm dia akan ckp secara detail a to z okay.Pastu try uols tanya tarikh2 penting bersama gf confirm muka dengan senyuman yang penuh erti terangkan tarikh2 tersebut tanpa rasa jemu okay.Tapi malangnya,bila dah berkahwin uols try tanya soalan yang sama adakah jawapannya yang diberi masih sama????Tapi dekat iols terbalik ye uols,manjang mr.darl ingat tarikh2 semua tapi dapat wifey nyanyuk so hadap je la.

Situasi 2.

Perempuan bila orang bertanya dah kawen ke belum??Pasti mulut cepat je jawab dah kawen okay.Tapi lelaki kalau tanya soalan yang sama confirm cakap single okay.
(kalau laki iols cakap cenggini siap ye kamo,amaran keras :)
Seriously,susah nak dapat lelaki yang jujur sekarang nie kans.Manjang yang terkena adalah perempuan2.Kadang2 perempuan nie bagi sepenuh kepercayaan kepada lelaki masing2 ending dia hati perempuan akan merana.(music background patah seribu)

situasi 3

Kad kahwin semua dah edar nie.Tetiba last minit lelaki nak cancelkan koz belum bersedia.Motif belum bersedia???Sebelum nie punya beria-ria nak kahwin last2 xjadi alasan takut dengan komitmen.Sbelum nie uols yang bawak anak dara p ke hulu ke hilir tu apa.Bukan komitmen ker???


Situasi 4.

Time kahwin berjanji susah senang bersama.Kalau naik motor bersama tu kira takde hal la.Mampu sikit beli kereta mulalah panjang langkah.Wifey ajak p beli barang dekat tesco mula merungut suruh beli kat pasar malam belakang rumah.Apakes.Kalau dulu naik motor beli barang sana sini boley dah ada kereta mula merungut.Tu yang orang cakap lelaki time susah punyalah sayang kat wifey nie.Kaulah intan payung pengarang jantung tapi samapai masanya dah senang mulalah dah tak ingat rumahtangga.
(minta simpang dekat keturunan iols)

Kesimpulannya,hope uols tidak berada didalam situasi di atas.So uols beringatlah sebelum uols kehilangan orang2 tersayang ye.Untuk lelaki perlu ingat hati perempuan senang dimiliki tapi sekali hatinya berkecai amat susah untuk dicantum semula.sekian.


Tuesday, December 4, 2012

Tekak ku mengidam

  Okay tak yah nak baca 2 3 kali tajuk diatas ye uols.Iols belum lagi preggy untuk setakat nie.Fikiran uols xyah nak kusut sangat ye.Sekarang tekak iols adalah mengidam tak ingat ye uols.Lagi-lagi pulak musim hujan and buah nie kans.Lagi menggila tekak iols.Semua benda nampak dekat mata nak.Pitam mr.darl cenggini.Kalau mengidam cenggini mau kurus mr.darl taw.Sekarang nie food macam menjadi 1 fenomena okay.Dah macam trend taw,kalau uols perasaan la.Bukan je internet confirm ada je makanan2 yang menjadi kegilaan.Ke iols je rasa camtu yerk.Tapi serious la iols pantang nampak gambar makanan mulalah tekak iols meronta2 nak.Kalau boley time tu jugak iols nak.(dasar keras kepala)

1st food yang iols nak makan.

Nie yang iols beria nak makan sangat koz asyik la ada orang update.Last2 my sis buat.Memula beria la nak makan sampai boley mimpi nak makan banyak2 konon baru separuh sajork dah xlalu.apakes.Sekali gigitan je sampai tak tertelan2 dah.Muak sangat.Naik kembang tekak iols.Iols lagi seronok makan durian fresh okay.Tapi iols dah rasa so durian crepe nie bukan citarasa iols la.After this siapa makan sembunyi2 tu iols tak heran la koz tekak iols tak boley telan dengan benda nie.Sangat muaks and rasa nak muntah!

Nie gambar 2nd food yang iols nak makan la nie.

(sory kak aynz omar,iols amik dari mukabuku kamo)

Uols yang laki jangan fikir yang bukan2 okay.Gambar nie macam melucah sikit.Fyi,Iols belum rasa lagi "benda" nie
(maaf lp nama)Tapi iols baru order so nak merasa jugak sama ada seswai ke tak dengan tekak besar iols nie.Tapi nampak dalam gambar sedap.Tak pe2 naty iols nak pergi ambil dekat my sis.Iols order dengan kengkawan opis dia.Sangat murah taw.1pcs only Rm2 sajork.Minimun order 16pcs only.Nanti bila iols dah rasa iols akan cerita dekat next entry okay.Makanya uols hanya perlu telan air liur untuk sementara waktu.Jangan tidur mlm sampai mimpi sudah.Ok bye.

Friday, November 30, 2012

Color Block

Ramai yang tegur iols nie masuk colour apapepown confirm nampak smart je pakai.Tapi fyi,iols memang giler dengan warna2 blok nie.Senang tak yah fikir nak match baju or seluar mana.Apa yang iols rasa nak sarung iols sarung jerk.Lagi blok and striking colour tu lagi meriah okay.Selamat mr.darl faham iols nie memang suka colour terang so kalau iols beli pakaian mr.darl harus menggila colour dia.Makanya mr.darl redha jela dapat wifey cenggini.See tengok gambar nie,iols sangat geram okay.Rasa nak pakai colour nie sekarang jugak.smart!

Bukti iols menggila dengan color block.Uols berani tak pakai legging colourful cenggini.Rasa feeling sangat pakai.Rasa nak lompat bintang jerk pakai colour2 ceria nie.Terasa diri iols kanak2 riang2.Iols lagi menggila kalo nampak orang2 lain pakai baju color block iols akan pandang orang tu dari atas ke bawah.Iols rasa orang tu sangatlah cantik.Pelikkan iols nie tapi itulah realitinya taw.Iols boley pakai baju colour hijau and seluar colour mustard taw p outing.Uols mampu??

Dress up masuk opis,iols tetap maintain pakai color block.dengan masuk opis dengan memakai colour ceria akan membuat org kelilingi uols rasa sangat happy.See aura positive boley menular dengan secara tak sengaja taw.Mana taknye color pemakaian uols sebenarnya mempengaruhi mood uols sepanjang hari taw.

Dengan itu,iols mengharapkan uols pakailah pakaian yang ceria supaya hari2 uols dipenuhi dengan gelak tawa okay.So mulai harini uols perlu warnai kehidupan uols dengan color2 yang memberahikan supaya uols mempunyai keyakinan diri yang tinggi.

Thursday, November 29, 2012

Musim Hujan Musim kahwin.

Bulan 12 adalah bulan orang kahwin.
So pagi nie adalah topik org kahwin.
Siapa belum kahwin sila tutup mata.

Disebabkan budak opis ramai yang kahwin bulan depan,
Makanya ramai yang tengah mencari tips malam pertama.
Bukaniols nak cerita lucah tapi nie hakikat okay.
Kat opis iols adalah 1 malaysia so pelbagai versi ada okay.
Cuma nak tak nak je dengar.

Disebabkan bos tak ada makanya weols bergosip la.
Eh,silap bukan bergosip berkongsi pengalam gitew.
(terus rasa suci)
Semua orang bagi tip2 kat orang baru okay.
Dengan pelbagai versi dan gaya uols.
Selamat tak buat praktikal,if ada hazab okay.

Tapi atleast best jugak buat brainstorming nie.(katanya)
weols yang baru2,(perasan) dapat petua dari orang2 lama.
Kans seronok tu.

Papepown versi or gaya malam pertama uols.
Jadikan ianya malam pertama yang terindah yang tak mampu pasangan uols lupakan.
Biarlah ianya menjadi rahsia yang mampu uols tersenyum untuk selama-lamanya.

Tuesday, November 27, 2012

8 month's

Syukur besok anniversary weols as husby and wifey yg ke 8bulan.
Seronok menjadi wifey mr.darl yang tak banyak karenah tapi kuat membebel.(ampun ye bie)
Baru iols sedar yang iols sangat beruntung mempunyai husby yang sentiasa menyokong di belakang mahupun depan iols.

Mr.darl selalu bertolak ansur dengan iols bab2 kerja rumah nie.
Kalau on weekend iols memasak mr.darl akan basuh and sidai baju.
Kalau iols sibuk membasuh mr.darl akan mengemas.
Tapi kalau iols memasak mr.darl akan request nak mkn itu dan ini.
Yes,my mr.darl sangat love home-cook okay.Disebabkan mr.darl kurang pandai masak so dia awal2 angkat tangan dulu okay.Tapi kalau buat nasi goreng adalah superb!

Jangan tanya kenapa status mukabuku iols kadang2 asyik pikir nak masak apa kans.(giler mak2 uols)
Itu kira okay lagi nie siap iols google resepi itu ini.
Walaupun tak pernah buat tapi iols cuba jugak demi kelainan masakan dlm seharian.(giler isteri solehah)


Tapi sepanjang iols jadi wifey dekat mr.darl nie stress sikit lah.Mr.darl sangat suka membebel okay,iols tak tahu kenapalah dia suka membebel nie.Giler xpaham.Nie faktor keturunan or faktor meningkat peningkatan umur.Tapi kalau dia start membebel buat je xtaw jgn dilayan okay.
(confirm iols dapat rasa panas neraka disitu.)

Untuk setakat nie,weols masih berdua lagi.Belum mempunyai tanda2 lagi untuk berbadan dua tapi iols bersyukur kerana mr.darl tak pernah menanyakan soalan ini tapi iols dapat rasakan di lubuk hatinya mr.darl mengharapkan seorang cahayamata secepat mungkin tapi rezeki belum memihak kepada weols.Doakan supaya "rezeki" itu berada di sisi kami secepat yang mungkin.amin.

Finally,iols rasa nak bermanis bermadu part 3 dalam masa terdekat nie.Tapi belum merancang nak kemana.Tapi hati nie berat untuk ke pulau untuk menikmati keindahan alam semulajadi dan lari dari hiruk pikuk kota.
(stay kajang je kowt bukan town pown,drama sajork)


Monday, November 26, 2012

Petua mengeratkan suami isteri.

Ramai yang iols dengar para suami/isteri merungut bila angka perkahwinan mereka berganjak setiap tahun.So amrilah kita share information nie untuk mengeratkan perhubungan agar semekar dan seharum di awal perkahwinan.Nie bukan untuk yang orang2 lama sajork yang baru berkahwin pown boley praktikkan.Marilah kita lakukan bersama-sama dengan hati yang gembira.

 Bila saja anda pulang ke rumah, carilah dia dahulu sebelum anda lakukan perkara lain dan peluklah dia.

 Bawakan kepadanya hadiah yang mengejutkannya pada bila-bila masa lebih-lebih lagi pada tarikh atau perayaan yang bermakna.


 Rancanglah masa untuk bersamanya beberapa hari sebelum itu,jangan menunggu hingga malam Jumaat kemudian bertanya pula apakah yang hendak buat.

 
Jika pada suatu malam, dia merasa letih atau terlalu sibuk untuk memasak, tawarkan diri anda untuk memasak pula.

Selalulah memujinya dari segi kecantikan dan keanggunan rupa parasnya.

 Bila dia mahukan sokongan anda dengan bertanya mengenai sesuatu perkara, katakan ya atau tidak. Jangan jadikan dirinya rasa bersalah kerana bertanya.

Bila anda perlukan masa untuk bersendirian akibat gusar,katakan padanya anda akan pulang dan anda perlukan sedikit masa untuk berfikir mengenai sesuatu.

Bila cuaca sejuk, eloklah rapatkan diri anda kepadanya dan biarkan kehangatan tubuh anda dapat menghangatkan jiwanya.

Bila anda hendak keluar rumah, tanya dia adakah barang yang patut dibeli, dan jangan lupa pula membelinya.

Berikan dia lima kali pelukan setiap hari. Satu waktu subuh,satu zohor, asar, maghrib dan isya'. Jika tidak berkesempatan,himpunkan dua atau tiga pelukan pada waktu yang terluang. WOW!

Telefon dia semasa anda bekerja dan bertanya khabar atau kongsikan sesuatu yang menarik, atau hanya katakan 'Aku cinta padamu'.

Katakan 'Aku cinta padamu' sekurang-kurangnya sekali sehari. I Love u too..


 Bantu dia untuk mengemaskan katil dan membersihkan bilik tidur.

Letakkan pakaian yang sudah patut di basuh ke bakul yang dikhaskan.

Selalulah periksa sama ada tong sampah sudah penuh dan tolong buang sampah. Kemudian tolong letakkan plastik sampah dalam tong tu.

Bersihkan diri anda dan pakai wangi-wangian sebelum jima' jika itu yang dia suka.

Bila dia merasa marah kepada seseorang, eloklah anda menyebelahi isteri anda. Kalau anda tidak bersetuju dengan caranya, itu boleh diselesaikan kemudian.


 Selalulah tawarkan diri anda untuk mengurut belakang,tengkuk dan kakinya. Yeay!

Sarankan beberapa restoran yang baik, jangan bebankan padanya untuk menentukan di mana hendak makan.

 Ambillah gambarnya pada waktu-waktu keramaian atau di tempat-tempat yang mahu dijadikan kenangan.

 Solat bersama dan berdoa bersama.

Kejutkan dia dengan puisi atau nota cinta.

Bukakan pintu untuknya. Tawarkan diri untuk membawa barangan yang dibawanya. Tawarkan untuk bawakan barangan yang berat. Jika hendak berjalan, letak dan barangan yang hendak dibawa di kereta.


Bila dia memasak, pujilah masakannya.


 Berbincanglah dengan cara yang menunjukkan kepadanya bahawa anda mahu dia dapat apa yang dia kehendaki dan anda juga mahu apa yang anda kehendaki. Ambil berat, tapi jangan berat sebelah.


 Bila anda berjauhan darinya, beritahu padanya bahawa anda rindu padanya.

Psst:para suami,sila alert dengan iols highlight tu yer.So make sure after this uols ubah la sikit2 yang mana patut kans.!

Saturday, November 24, 2012

Bercinta time.


Semalam iols and mr.darl pergi ke Alamanda tengok cite nie uols.Punyalah ramai umat manusia dari mana pown iols tak tahulah tapi selmatlah iols dah book and selfprint ticket kalau tak mau lenguh urat2 kaki iols taw.Mana tkanya cerita nie kan menjadi kegilaan okay.Memasing beria nak tengok Vampire yang hensem2 and meletops gitew.Kalau vampire cenggini iols rela kena gigit taw.(matik la perasans!)Kalau uols berkesempatan p la tengok vampire2 dan serigala berbadan sasa gitew.
(meow sedang ,mengesel ala2 kucing parsi dekat laki)Iols rasa nak married dengan vampire pulak mana taknya anak adalah menggila comel.(Rasa nak tarik rambut sampai kepala berdarah.sangat meratapi)Seriously,yang paling syok bila semua vampire and serigala berkumpul untuk menyelamatkan anak vampire+human nie.Bersatu sangat.Perempuan2 di dalam panggung meratapi sangat apabila si serigala membuka baju.(rasa nak menghoyan okay)Tapi cecepat pegang laki iols takut iols hanyut ke tempat lain kans.(selamatlah iols tengah bendera merah kalau tak siap ko mr.darl.Gelak syaito0n disitu)Papepown pergilah tengok movie nie sebelum terlambat nanti uols menyesal.Kalau uols tak faham cerita nie baik uols tengok yang before2 this dulu.Confirm uols pasti rela kalau2 vampire cenggini wujud.

Thursday, November 22, 2012

Penutup Bicara.



Sebelum iols start story mory kat sini,nie iols uploadkan gambar generasi kuning weols yer.Ini je uncle and aunt iols yang follow koz yang lain ado yang baru lepas masuk hospital dan ado jugak pergi ke Johor Bharu menyelesaikan tugas.Walaupun hanya tinggal berapa kerat jerk nie tapi misi weols adalah berjaya untuk menyatukan balik generasi kuning nie.

 Nie pak long and mak dak iols.Time nie pertandinga kupas nenas paling cantik tapi semua gigih memotong macam nak makan dekat rumah.Mak dak iols lagi rileks dah potong terus ngap dekat mulut.Itulah penyudahnya seni di dalam perut namanya orang yang tertentu je boley buat.
 Ini group ayah iols,mak induk and mak tam.Gigih mak tam iols kupas nenas dengan mulut2 dia sekali penuh gaya.Serius lawak siap ckp lagi mak tam kalo buat kerja kampung boley la,kalau nak ukir2 nie ke tengah laut jawabnya.Tapi gigih menyiapkan jugak siap passing2 lagi untuk siapkan nenas nie.Jangan tanya kenapalah kalau iols tak pandai kupas nenas cantik2 koz mak cik2 iols pown nan ado.(ampunkan iols makcik2 ku sayang)
 Pak dak iols maintain buat sampai penyudah yo.Diam2 ubi berisi nie.Nampak seni dia disitu,jangan nak hairanlah kalo anak2 dia semua career arah ke art jugak.Kalau uols nak tempah baju ala2 yang cantik boleylah hantar kat mak dak iols.Cakap je design nak camne pasti siap punye.Cantik okay jahitan dia.
(pak dak pandai tak saya buat marketing,mak dak silah buat baju free untuk saya boley...keji disitu).
Iols suka tengok gambar nie.Setelah beberapa tahun lamanya,akhirnya dapat tengok mereka2 tersenyum bersama untuk mengambil gambar.Mana taknya sebelum nie penuh dengan dugaan koz masing2 adalah keras kepala termasuk my ayah okay.
(keji kutuk bapak sendiri)Weols as generasi berbaju PINK sangat double happy bila diaorang dapat bersama-sama cenggini tanpa anda pertelingkahan dan suara-suara tinggi antara satu sama lain.Harapan generasi PINK agar ikatan ini sampai ke jannah.Lupakan hal dedulu dan pegang erat antara satu sama lain untuk kebaikan bersama.


Inilah muka-muka generasi PINK yang menjayakan event tersebut.Hanya berpandukan dengan mukabuku weols decide untuk mengumpulkan semula generasi ini untuk membaik pulihkan hubugan yang keruh dibadai ombak sebelum nie okay.Tapi weols memang enjoylah.Mr darl pernah tanya dengan iols "before this sebelum weols kawen mr.darl follow balik kampung pastu dia cakap yang generasi PINK sangat best and happening koz masalah generasi KUNING tak pernah weols campur adukkan."Kalau genarasi KUNING bertekak dekat atas weols yang kat bawah boley bergelak tampar lagi dibawah.Masalah bapak and mak2 bertekak tapi weols as sibling tetap bersatu okay.Kira memasing tak amik port la hal2 generasi KUNING.Tapi syukur setelah sekian lama masalah nie akhirnya weols boleh kunjung mengunjungi ke rumah uncle and aunty tanpa rasa serba salahkans.Tepuk kasih sayang kat uols.

Semoga event nie mampu buat semua generasi tersenyum antara satu sama lain.Biarlah mereka yang generasi HIJAU masih kenal uncle and aunt mereka walaupun memasing tak sedar diri tetap nak dipanggil dengan gelaran CIK(terutama iols lakans)Tapi kalau uols perasaan yang over melompat adalah mr.darl okay.
(gila xsedar diri org tua itu,happy sangat gamaknya tu yg beria nak amik gambar)Semoga 6bulan dari sekarang akan ada event untuk family GENERASI.Weols tak sabar nak berkumpul ha.Nak pecah perut bersama.Pasni boley lah ada sukan laga perut maklumlah memasing perut adalah sebesar BUMI.hahahahhaha.




Hari yang bernombor 2.

Katanya hanya 2hari 1malam sajork family day kans,so berjumpalah kita untuk hari keduanya dengan warna2 ceria serta semangat ala2 kesukanan kans.Pepagi lagi our event dah kejut and calling iols bertalu2 makanya tak dapatlah iols nak panaskan badan dengan mr.darl.Habis planning iols nak kekuda taw.hahahha.
(mati la kalo uncle and aunty2 baca nie)So dengan tak mandi iols turun dengan berwajah bersih lagi suci.(maaf takde penaja disitu)

Maka tu marilah kita sehati berpoco bersama-sama.Knapenya iols di atas koz kena denda okay.Benci taw,tawlah iols retis disuruh iols kat atas stage.Uols boley lihat bermacam-macam gaya yang hebat time nie okay.Sedialah amik tisu meratapi kehodohan picture memasing.Gamabar iols cantik sajork tapi dipenuhi lelemak manjers!(muntah pukau disitu) 

Macam-macam aksi kepit yang ado,pilih je la ayam jantan ke ayam betina.hahahah.

Nie kaum2 ibu yang gigih berpoco-poco.kat situ je la poco-poco kans kat rumah nan ado.Step semua adalah kelaut ye.Lain macam step poco-poco keturunan iols nie.
Gelek jangan tak gelek ye.Ikut trainer  uols yang sememangya kelakar tak ingat tu kans.Tengok mimik muka pown dah nak pecah perut melihatnya inikan gaya2 kuak lentang uols.Yang bawah gigih tiru gaya yang kat atas uols.Tapi uols tak rasa malulah koz memasing adalah family sendiri harus lagi menggilakans.

(style la kowank koz memang sporting habis time nie)

Habis poco-poco weols bekpes pastu ada aktiviti dipantai.Nie paling seronoklah koz macam-macam gelagat yang uols boley tengok.Jangan sampai pecah perut dah la.Ke kalau uols tak tahan jugak silalah check in dekat Tanjung Rambutan.(lariks)

Sebelum kita tengok gambar yang ala2 18sx dan ala2 pecah perut marilah uols doakan weols next year bergambar bertiga cenggini ye.Ini budak susah nak dekat iols okay tapi kalini dok diam sajork.Misi adalah berjaya okay.Mungkin hantu raya iols dah lari masuk badan orang lain kowt.hahahaha,kejam tak iols.Uols dah doakan untuk iols ke belum koz iols nak tunjuk gambar dah nie.Sila baca dengan ikhlas walaupun dalam keadaan terpaksa ye.(ampunkan iols ye uols,iols over disitu)
 Hambik kau,gambar dah terabur so kalau tak faham baik uols fahamkan jugak koz iols malas nak cerita banyak okay.Kalau uols perasaan yang berlari bawa anak tu adalah angah iols okay.Motif dia bawa anak berlari sekali adalah anak taknak dengan orang makanya berlarilah ko PUTIH dalam game2 selepas ini.Hadiah baba kau bolot sorang la.
 Nie mamat suka spoilkan group weols.Kalau tak dah menang okay game pertama nie.Kononnya siap sound anak2 jgn malukan dia kalau kalah paksa anak dia naik bas.So dia paksa anak2 suruh menang last2 kali bapak yang buat hal.Acano,balik naik bas ye abg kyoi.
 Ala tisya tichot,ko main pown nak control2 selamat ko menang ye isya.Kalau tak menang malu cik su.Mana nak letak muka.Hahahahah,kejam je iolskans.
 Nie game ke-2,cari gula dalam tepung.Muka xyah cakaplah semua ala2 badut uols.Masing-masing gelak bila tengok muka orang lain.Tak sedar la tu muka masing2 lebih kurang tepungnya.

Dah macam pumping je abg medan taw la dulu asoka kans.So jadilah asoka pencen sekarang nie tu terbawa2 :D
 Dik Zu buat apa nie,ke dik zu lapar sangat nie.Nampak tepung macam chicken chop ker.Kemain lagi ko takup muka kat pinggan.Adik zu nie rapat jugak time kecik dengan iols.Kalau iols rambut panjang dia pun nak panjang,kalau iols nak potong pendek dia nak pendek jugak.Banyak memori iols dengan dia.Tunggu ye gambar time kecik kak comel korek masuk kat belog nanti.Nanti dah masuk jangan shy2 cat pulak.Gambar aksi-aksi 18sx akan diupload sebentar lagi silalah cover gelak bagi tune paling slow.Takut pulak tetiba ambulans datang kat opis mahu uols merasa dok Tanjung Rambutans.

 Iols punye gambar over okay.Bawak 3 belon tapi kenapa gambar iols nampak iols lompat bersama 5 biji belon disitu.Uols kejam okay.Yang dok tepi semua dah gelak besar tapi iols tetap maintain melompat.Walaupun hodohs tapi weols menang okay.Wifey siapalah nie.Sila sedar diri.Lompat belon 5x tanda gembira.hahahhaha.
(adik-adik yang baru sunat sila jangan tengok)
 Nie orang asal melompat belon keluar ke belakang.Makanya adalah tukang kutip belon dibelakang.hahahha.
 Kak ana nie terpengaruh angry birds kot koz melompat ala2 angry birds cuma tak de soundtrack sajork kalau tak memang terbaik okay.
 Nie kanak-kanak riang yang lupakan anak-anak ditepi.hahahhaha.


Tengok gambar nie je dah pecah perut.Kalau ada video mahu tanggal gusi iols.Tapi serius semua sporting habis termasuk iols okay.Next entry kita cerita la sikit-sikit untuk generasi ke 3 pulak ye.Sebab iols rasa ini entry yang terpanjang makanya iols nak tutup dengan gelak ketawa.



Tuesday, November 20, 2012

Doa yang diharap.

Sedih susah nak diungkap tapi iols cuba untuk tersenyum riang.
Setiap kali kemunculannya iols menjadi trauma.
Ya,kesakitan itu membuat iols menjerit.
Kesakitan itu jugak membuat mr.darl melayan penuh kesabaran.

Ya allah,kau permudahkan segala urusan kami,
Kau berikan aku kekuatan serta kesabaran yang tinggi,
Agar aku mengerti apa itu kehidupan,
Agar aku merasa nikmat yang kutunggu,
Supaya ada senyuman disebalik sebuah keputusan.

Doakan yang terbaik untuk iols,
supaya iols mampu tersenyum menghadapi masalah yang mendatang,
Memberi iols seribu kebahagiaan di dalam perhubungan,
Jangan buat iols menunggu kesekian kalinya.

Wahai cemburu,kau pergilah jauh dariku,
Agar aku dapat nikmati hari yang mendatang dengan sang suria,
Supaya masa itu akan tiba tanpa ada soalan yang pelik lagi,
Agar mereka juga gembira berkongsi kasih.

Doaku agar rezeki itu hadir,
Agar aku nikmati segala kebesaranmu,Ya allah,
Cuma aku perlu menuggu dengan sebuah pengorbanan.
Itu bezanya kehidapan kau dan aku wahai kawan.

Permulaan.

Sebenar iols tak tahu nak cerita dari mana koz dalam keadaa sengugut yang amat nie kans!Tapi kalau tak update iols nak buat apa,nak siapkan kerja atas meja yang berlambak nie haruslah tak emosi tak memberangsangkan.Nanti semua kelaut.(ops,maaf kelangit)
 Makanya bermula sesi briefing untuk ahli2 family iols.Ops,besarnya perut iols ketara membuncitnya.Pitams siap tarik2 rambut lagi!So bahagian hadapan adalah generasi ke 3 kira anak buah iols xkan cucu pulakkan.Nie pown jenuh jerit dengan berwisel segala bagai koz diaorang ngah buat BBQ malam tu.Maaflah gambar BBQ tak amik takut uols mengeliur yang paling best weols siap makan buah-buahan tempatan lagi.Uols ada family day cenggini????


Amik kau dah start duduk bersila ingat atas simen ko.Iols tetap maintain pandang camerakan.Terasa artis sekejap.Time nie nak buat ice breaking for starting game.Buat ice breaking terus teringat time belajar dulu.Giler merindui okay tapi kali ini lagi seronok koz buat dengan familykan.Macam-macam gayalah malam tu kalau uols boley tengok,tunggu diaowg upload video baru iols upload okay.
 Kebetulan malam tu ada firework okay so boleylah weols nikmatinya time2 cengginikan.Syukur dekat malaysia kita disajikan bunga api tapi di GAZA disajikan letupan berapi.Semoga ISRAEL digulingkan dengan kejam.ALLAHUAKHBAR3x.So jom kita layan gambar waktu malam di GLORY BEACH RESORT




Tadi kata xde gambar BBQ tapi nie tetiba ada.Lawak tak???Maafkan iols ye godek2 album  last2 terselit satu.Makanya uols hadap lah ye.So gambar ada;h sekejap terang dan sekejap adalah malap makanya kalau tak nampak dah dekat lah uols nak masuk kubur tu.Ampunkan iols.